Sajtó rólunk

Bán Bálint: Csak egy kilométerre előre

2014. január 16. 13:05

Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Zsótér Sándor és Zsámbéki Gábor prózai színészosztályának tagjait mutatjuk be – elsősorban arra kíváncsian, milyen az a színház, amiben hisznek, amilyet csinálni szeretnének. A sorozat írásai szerdánként jelennek meg. Interjú Bán Bálinttal.

Horkay Barnabás a nagybetűs élet kapujában

2014. január 07. 18:12

Egy gyermek csintalansága és egy érett férfi karizmája keveredik arcvonásaiban. Barna a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős fizikai színházi koreográfus-rendező osztályának tagja. Számos vizsgaelőadás fontos szerepében látható az egyetemen, gyakorlati ideje alatt pedig több színház készülő produkciójának részesévé vált. A Marie Claire-nek adott interjúja alatt elmélyül, aztán a fotózáson végig pörög.

"A színészekre meg rákapcsolják a villanyt" – interjú Almási Tamással

2014. január 06. 18:59

Hiába készülnek rendkívüli dokumentumfilmek, ha azokat nem hajlandók szélesebb közönség előtt levetíteni – mondja Almási Tamás, akinek kezei közül kerül ki jövőre az első diplomás dokumentumfilmes osztály. Hol húzódik a határ művészet és propaganda közt? Miért nem nézünk magyar filmeket? Miről szólna ma a Ballagás című film? Interjú.

Viktor Balázs: Fanatikus keresés

2014. január 16. 12:57

Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Zsótér Sándor és Zsámbéki Gábor prózai színészosztályának tagjait mutatjuk be – elsősorban arra kíváncsian, milyen az a színház, amiben hisznek, amilyet csinálni szeretnének. A sorozat írásai szerdánként jelennek meg. Interjú Viktor Balázzsal.

Interjú látványtervezőkkel

2014. január 21. 15:08

Harmadszor hirdeti meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) a Látványtervező művész MA-szakot. Két éve diplomázott és idén végzős látványtervezőket kérdeztünk elhelyezkedési lehetőségeikről és szakmájuk hátteréről. INTERJÚ
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára