Sajtó rólunk

Villáminterjú Szilágyi Bálinttal A köpenicki kapitány bemutatója kapcsán

2016. január 28. 15:50

 

Január 30-án Karl Zuckmayer hazánkban kevéssé ismert vígjátékának, A köpenicki kapitánynak a premierjét tartják az Ódry Színpadon. Az előadást Szilágyi Bálint, a Színház- és Filmművészeti Egyetem IV. éves bábszínházi rendező szakos hallgatója állítja színpadra. A fiatal alkotóval többek között a német kultúra iránti vonzalmáról, rendezői ambícióiról, báb és szöveg ötvözéséről, sikerről és lehetőségekről beszélgettünk.

 

Az interjú itt olvasható:

 

http://www.szinhaz.hu/budapest/63539-a-kopenicki-kapitany-az-odryn-villaminterju-szilagyi-balinttal

MÉG KURRENS- A sárga vonal – Török András írása a Vademecum 540. számában

2016. január 28. 15:40

Alig van jobb mulatság annál, mint fiatal színésztehetségeket nézni és aztán figyelni a pályájuk kibontakozását. Persze csak akkor, ha a vizsgaelőadás „vonal feletti”. Ha az esetlenségek, hibák, ne adj’ isten a tehetség hiánya nem rontja le a produkciót. Ilyennel itt egyáltalán nem találkoztunk. Az előadás különösen alkalmas volt arra, hogy a színészpalánták sok szerepben kipróbálhassák magukat. Csak a három főszereplő játszotta a maga terjedelmes szerepét.

Végzős interjú: Feczesin Kristóf

2016. január 27. 14:41

"Novák Eszter azt mondta, hogy marha jól érezzük magunkat együtt, és ezért nem tudunk együtt próbálni. Elszórakozzuk az időt. De félreértés ne essék, nem csak röhögcsélni jártunk éjszakánként az Uránia fekete termeibe (vagy ha már bezárt, a koli mosókonyhájába). Muszáj volt melózni. Hiszen ott volt az emberben a kirúgástól való félelem is. Mert az oké, hogy bekerültünk ide, de aztán kezdődik a tényleges munka és terhelés. Hétfőtől szombatig, a vizsgaidőszakban reggeltől estig, minden nap. De ki kell bírni. Szükséges a szakmához, hogy bírjuk ezt a terhelést.  "

 

A teljes interjú itt olvasható:

http://7ora7.blog.hu/2016/01/26/feczesin_kristof_a_szinmu_nem_az_a_hely_ahova_az_ember_azert_jar_hogy_jol_erezze_magat

 

Elhivatott zenés színházcsinálók - Bóta Gábor, Népszava

2016. január 26. 14:25

Legendás koncerteket szoktak tartani a Színház- és Filmművészeti Egyetem elsőrangú egyetemi tanárának, Bagó Gizellának jelenlegi és volt növendékei. Ezúttal a Magyar Kultúra Napja alkalmából adtak koncertet az Ódry Színpadon. Azt is megünnepelték, hogy tíz éve dolgoznak együtt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerző szakos növendékeivel.

 

http://nepszava.hu/cikk/1083514-elhivatott-zenes-szinhazcsinalok

Báboktatás - világszerte „3 layers of telling a story”-konferencia Budapesten

2016. január 25. 11:10

A történetmesélés határain – a Báboktatás a XXI. században című hiánypótló nemzetközi konferenciára január 19-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem „3 layers of telling a story” című rendezvényének keretén belül került sor.

 

Hutvágner Éva írása az Art-limes művészeti folyóiratban

http://www.artlimes.hu/cikk?id=178

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

SZÍKE

Színházi Kreativitás Eszközök, röviden SZÍKE

Színészképzés neoavantgárd hagyomány

 

A kiadvány a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” címû pályázata keretében valósult meg 

Tovább >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára