Sajtó rólunk

Rada Bálint: "Múltból eredő kusza viszonyrendszer"

2014. február 26. 09:24

Az Ódry Színpadon végzős színészhallgatók mutatják be Szophoklész ritkán játszott darabját, a Philoktétészt. Viktor Balázs rendezése sok humorral beszél a hőssé válás, az érvényesülés kérdéseiről. A Neoptolemoszt játszó Rada Bálinttal beszélgettünk. INTERJÚ

Kerkay Rita: A négy fal között nem vagy színész

2014. február 19. 15:07

Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Zsótér Sándor és Zsámbéki Gábor prózai színészosztályának tagjait mutatjuk be – elsősorban arra kíváncsian, milyen az a színház, amiben hisznek, amilyet csinálni szeretnének. A sorozat írásai szerdánként jelennek meg. Interjú Kerkay Ritával.

Verekedéstől a videóklipig

2014. február 18. 11:46

A Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóiból álló csapat tavaly kezdett el klipeket forgatni. Mind az öt munkájuk tarolt az év végi toplistákon, sőt még Pekingbe is eljutottak. Pedig nem volt egyszerű az út: lakótelepeken, barokk templokon és salaktengereken át vezetett. (A vs.hu portréja Koblicska Örs, Damokos Attila, Nagy Marcell és Freund Ádám klipjeiről)

"Kik azok a fizikaisok"? - Interjú Widder Kristóffal (Videóval)

2014. február 18. 10:23

nálló alkotóként egyelőre csak abban gondolkodhatok, amit megteremtek magamnak" - mondja Widder Kristóf, az első színházrendező - fizikai színházi koreográfus-rendező szak végzőse. Új sorozatunk az osztály tagjaival ismerkedhetnek meg.

A kényszerű spórolás inkább csak pazarlás

2014. február 05. 15:40

Minden bizonnyal M.Tóth Géza filmrendező váltja Ascher Tamást a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori székében. A 44 éves egyetemi tanár a Kedd Animációs Stúdió vezetője, akinek a Maestro című animációs rövidfilmjét 2007-ben Oscar-díjra is jelölték, elődje szellemiségéből leginkább a gondolkodás rangját és felelősségét szeretné tovább vinni. Tervei között szerepel, hogy a jövőben nyitottabbá tegye az intézményt és a tanárok körét is bővítené.

Kiemelt hír

DocNomads, a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára