Sajtó rólunk

Verekedéstől a videóklipig

2014. február 18. 11:46

A Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóiból álló csapat tavaly kezdett el klipeket forgatni. Mind az öt munkájuk tarolt az év végi toplistákon, sőt még Pekingbe is eljutottak. Pedig nem volt egyszerű az út: lakótelepeken, barokk templokon és salaktengereken át vezetett. (A vs.hu portréja Koblicska Örs, Damokos Attila, Nagy Marcell és Freund Ádám klipjeiről)

"Kik azok a fizikaisok"? - Interjú Widder Kristóffal (Videóval)

2014. február 18. 10:23

nálló alkotóként egyelőre csak abban gondolkodhatok, amit megteremtek magamnak" - mondja Widder Kristóf, az első színházrendező - fizikai színházi koreográfus-rendező szak végzőse. Új sorozatunk az osztály tagjaival ismerkedhetnek meg.

A kényszerű spórolás inkább csak pazarlás

2014. február 05. 15:40

Minden bizonnyal M.Tóth Géza filmrendező váltja Ascher Tamást a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori székében. A 44 éves egyetemi tanár a Kedd Animációs Stúdió vezetője, akinek a Maestro című animációs rövidfilmjét 2007-ben Oscar-díjra is jelölték, elődje szellemiségéből leginkább a gondolkodás rangját és felelősségét szeretné tovább vinni. Tervei között szerepel, hogy a jövőben nyitottabbá tegye az intézményt és a tanárok körét is bővítené.

"A kíváncsiságunk a bizonyíték" - Interjú Ascher Tamással

2014. február 04. 11:52

Nemsokára leköszön a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori posztjáról Ascher Tamás, a Katona József Színház főrendezője, és újra osztályfőnök lesz. Ennek kapcsán kérdeztük. (Szinhaz.hu)

Kik azok a "fizikaisok"? - Interjú Simányi Zsuzsannával (Videóval)

2014. február 03. 10:28

"Amíg tehetem, olyasmit szeretnék csinálni, amiben hiszek" - mondja Simányi Zsuzsanna, az első színházrendező - fizikai színházi koreográfus-rendező szak végzőse. Új sorozatunkban az osztály tagjaival ismerkedhetnek meg.

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára