Sajtó rólunk

Szenteczki Zita úti beszámolója a Fast Forward Fesztiválról

2015. november 30. 13:41

Szenteczki Zita, az SZFE IV. éves bábszínházi rendező szakos hallgatója Németországban járt a braunschweigi Fast Forward Fesztiválon, és megírta ottani élményeit, melyet a szinhaz.hu közölt.

 

A beszámoló itt olvasható:

http://www.szinhaz.hu/fesztival/62801-izgalmas-es-friss-talalkozasi-pont-beszamolo-a-fast-forward-fesztivalrol

Sárga vonal - kritika a Mezei néző blogon

2015. november 23. 13:40

Talán az egyik legjobb színházi helyzet számomra, amikor egy új darabot egészen ismeretlen egyetemistákkal nézhetek az Ódryn. Valóban izgalmas úgy látni egy előadást, hogy semmiféle előkép nem zavarhat bele, nem is lehet összehasonlítgatni semmivel. Ráadásul nem egyszer már az első vizsgán feltűnik olyan színészegyéniség, akit később aztán évtizedekig lehet nézegetni. Annál pedig aztán pláne nincs jobb, mint valakinek az egész pályáját a kezdetektől végigkövetni. A mai este is egy ilyen kivételes alkalom volt számomra, bemutatkozott Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea III. éves színészosztálya" - írja Makk Zsuzsa.

Inkubátor program: Az öt győztes pályázatból négy SZFE-s alkotó munkája

2015. november 23. 12:35

A Filmalap elsőfilmes rendezőkre kiírt Inkubátor Programjának nyerteseit pénteken este hirdették ki.

 

A játékfilmek között kap gyártási támogatást Szilágyi Zsófia Egy nap című filmterve.

Csuja László egy magának csecsemőt lopó magányos nőről szóló Virágvölgy című drámája.

Vékes Csaba és Dudás Balázs vígjátéka, A hetedik alabárdos, amelynek főhőse egy vidéki színházban mellőzött csoportos szereplőből válik megkerülhetetlen szereplővé az igazgató emlékezetvesztésének köszönhetően. (A két alkotó közül Dudás Balázs tanult az SZFE-n, idén diplomázott Gothár Péter osztályában.)

A szakmai közönségtől a legtöbb szavazatot Zurbó Dorottya Hat könnyű lecke című dokumentumfilm-terve kapta, amely egy Magyarországra került szomáliai menekült hétköznapi küzdelmeit mutatja be.

 

Gratulálunk!

Sárga vonal - a III. éves színművész osztály bemutatója

2015. november 21. 10:19

2013-ban indult Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea osztálya a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A most harmadéves színi növendékek élete mérföldkőhöz érkezett. Az első két év szakmai stúdiumai, szűk körben bemutatott kisebb jelenetekből álló vizsgamunkái után november 21-én első alkalommal állnak egy színházi előadással a nagyközönség elé. Juli Zeh és Charlotte Roos Sárga vonal című színdarabját Zsámbéki Gábor rendezésében adják elő az egyetem Padlás színpadán. A bemutató egyben magyarországi premier is, hiszen a Kerényi Gábor fordította művet először láthatja a hazai publikum.  - írja a szinhaz.hu. 

Utazás a koponyán belül - az ART 7 kritikája a Macbethről

2015. november 16. 11:31

"A száz perces, krimiszerűen izgalmas egyfelvonásos kis időre sem engedi elkalandozni a publikum figyelmét. Mivel filmszerűen pergő és lendületes, ez az előadás nagyszerű lehetőséget teremthet arra, hogy a tizenévesek is bevezettessenek Shakespeare megunhatatlan világába." - részlet  Szekeres Szabolcs kritikájából.

 

A teljes cikk elolvasható itt: 

http://art7.hu/szinhaz/utazas-a-koponyan-belul/

 

 

Kiemelt hír

Felvételi információk 2016/2017

Induló szakokkal kapcsolatos felvételi követelmények és a vizsgák tervezett időpontjai.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára