Sajtó rólunk

Négy díjat nyert a VAN Torinoban

2015. február 02. 14:57

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, amit mostanában minden menő arc csak VAN-nak rövidít, négy díjat nyert a 32. Torinói Filmfesztiválon. Reisz Gábor Színház- és Filmművészeti Egyetemen készített diplomafilmje, ami a Filmalap támogatásával készült, elnyerte a zsűri különdíját és a közönségdíjat, emellett megkapta a diákzsűri a legjobb forgatókönyv díját és a Torinosette című újság olvasóinak közönségdíját is. A 444.hu cikke.

 

A Vaskakas bábszínházban mutatkoznak be a bábrendező szakos egyetemisták

2015. február 02. 14:55

Először mutatkozik be a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves bábszínházi rendező szakos osztálya. A hallgatók a győri Vaskakas Bábszínházban 11 etűdöt állítanak színpadra La Fontaine meséiből. Bemutató november 30-án. A 7 óra 7 cikke.

Erasmus+ a művészképzésben külföldi oktatókkal

2015. február 02. 14:52

Nyolc nagy hírű egyetem rektorai és oktatói léptek szoros partnerkapcsolatba a Színház és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) tartott három napos megbeszélés eredményeként. A három évre szóló, Erasmus+ program az operatőr- és bábművész képzés, valamint az alkalmazott színház területén tesz lehetővé szakmai együttműködést. A Népszava cikke.

"A színház szent és borzalmas kötelezettség" - interjú Upor Lászlóval

2014. december 08. 11:50

A Pécsi Nemzeti Színház következő bemutatóinak szövegét Upor László dramaturg-műfordító fordította. A Kripli és a Közelebb! c. produkciók kapcsán egyetemünk tanárával a Színház.hu készített interjút.

Székely Kriszta: "Alaine amazonságát keresem."

2014. december 05. 12:22

A Vígszínház Halász Judit főszereplésével készült produkciója túllép a háborús visszaemlékezés keretein, és újszerű formai megoldásokat ígér. Az előadás rendezőjével, egyetemünk hallgatójával Székely Krisztával a Fidelio beszélgetett. Kíméletlenül őszinte darab, elnyomás, női sors és a további tervek.

 

Kiemelt hír

DocNomads, a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára