Sajtó rólunk

"A színészekre meg rákapcsolják a villanyt" – interjú Almási Tamással

2014. január 06. 18:59

Hiába készülnek rendkívüli dokumentumfilmek, ha azokat nem hajlandók szélesebb közönség előtt levetíteni – mondja Almási Tamás, akinek kezei közül kerül ki jövőre az első diplomás dokumentumfilmes osztály. Hol húzódik a határ művészet és propaganda közt? Miért nem nézünk magyar filmeket? Miről szólna ma a Ballagás című film? Interjú.

Viktor Balázs: Fanatikus keresés

2014. január 16. 12:57

Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Zsótér Sándor és Zsámbéki Gábor prózai színészosztályának tagjait mutatjuk be – elsősorban arra kíváncsian, milyen az a színház, amiben hisznek, amilyet csinálni szeretnének. A sorozat írásai szerdánként jelennek meg. Interjú Viktor Balázzsal.

Interjú látványtervezőkkel

2014. január 21. 15:08

Harmadszor hirdeti meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) a Látványtervező művész MA-szakot. Két éve diplomázott és idén végzős látványtervezőket kérdeztünk elhelyezkedési lehetőségeikről és szakmájuk hátteréről. INTERJÚ

Kellemetlen önvizsgálat – Yvonne az Ódry Színpadon

2013. december 05. 12:50

Witold Gombrowicz Yvonne, a burgundi hercegnő című darabját mutatja be az Ódry Színpad december 10-én délután 3 órai kezdettel. A produkció Geréb Zsófi, a negyedéves színházrendező osztály hallgatójának vizsgaelőadása.

Szabó Erika - Együtt mindenre van megoldás

2013. december 03. 12:25

A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatóját a legtöbben a képernyőről vagy a mozivászonról ismerhetik. Az évadban azonban már több színházi előadásra is válthatunk jegyet, melyben Erika is szerepel. Az Ódry Színpadon az osztályával közös előadásokban, a Hamletben, a Diótörőben, a Vérnászban és a Három Nővér Gyakorlatokban látható, míg a Sógornőkben a Vígszínház társulatának tizenegy színésznőjével játszik együtt. A Téli utazás című előadás próbafolyamatának egy szabad estéjén beszélgettünk a gyönyörű színművész-hallgatóval. (INTERJÚ)

 

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára