Sajtó rólunk

Eddig nem csalódott az ötéves énem abban, aki most vagyok - interjú Csapó Attilával

2015. április 16. 13:20

Csapó Attila most végez Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. Már több alkalommal láthattuk a Vígszínházban, ahova pár hete le is szerződtették. A frissen bemutatott Athéni Timon próbája és az esti Julius Caesar között mesélt magáról, az egyetemi évekről és a rendezőkről, akikkel eddig dolgozott. A 7óra7 interjúja.

Nagy változást jelentett az életemben az egyetem - interjú Szabó Erikával

2015. március 26. 15:58

 

Egy ország ismerte meg Szabó Erikát, amikor több mint egy évtizeddel ezelőtt átvette Tilda szerepét a Barátok köztben.A talkshow-kat és fotózásokat azonban lecserélte az egyetemista életre, amelyre mindig is készült. Sokféle színházi irányzatot kipróbálna, nagyon érdeklik a progresszív függetlenek. A 7óra7 végzőseinket bemutató sorozata.

Hogy ne győzzön le minden nap a félelem - interjú Mészáros Blankával

2015. március 18. 16:56

Mészáros Blanka idén végez Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. Julit játszotta a kecskeméti Liliomban, Gabriele-t alakítja a Petra von Kantban, miközben Karnyóné az Ódry Színpadon. A 7óra7 végzőseinket bemutató interjúsorozata.

Kibeszélem magamból a körülöttem levő világot - interjú Zsigmond Emőkével

2015. március 11. 15:12

Zsigmond Emőke most végez Marton László és Hegedűs D. Géza osztályában. Kortársunkká teszi az Ármány és szerelem Lujzáját Budaörsön, és mesebeli Iluskát játszik a Nemzetiben. Versenytáncos volt, ma pedig egyre jobban érdekli a fizikai színház. A 7óra7 végzőseinket bemutató sorozatának következő darabja.

Kreatív portrék a Színház- és Filmművészeti Egyetem múltjából

2015. március 11. 14:56

Az idén 150 éves Színház-és Filmművészeti Egyetem igazán megadja a módját az ünneplésnek: csak úgy záporoznak a kreatív ötletek és megmozdulások az évforduló kapcsán. Volt már egész napos egyetemi kulisszajárás és #szfe150 pólós szelfisorozat is, a java azonban még csak most jön. A Pesti Stílus cikke.

Kiemelt hír

DocNomads, a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára