Sajtó rólunk

2016. június 21. 09:42

A Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház harmadik alkalommal fogadja be a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film és Média szakos diákjainak műveit. 

Az egyetem filmintézetének végzős hallgatói mindannyian részt vettek a képzőművészeti alkotói projektekben. Az SZFE 6×6 osztálya: vágók, gyártásvezetők, operatőrök, hangmesterek, dramaturgok és rendezők, együtt dolgoztak, ahogy a filmkészítésben is az egyes részlegek közös munkájával jönnek létre a művek – itt talán egy kicsit demokratikusabb együttműködésben. Egy-egy ötlet mentén rendeződtek a csoportok, kooperatív közös alkotói folyamatok során alakultak, s nyerték el végső formájukat a művek.

 

http://maimano.hu/kiallitasok/pillanatnyi-forgatokonyv-iii/

Interjú Lázár Helga IV. éves bábrendező szakos hallgatóval az Epifánai királynő bemutatója kapcsán

2016. április 25. 14:57

Térey János még soha nem játszott színdarabját, az Epifánia királynő-t választotta vizsgarendezésül Lázár Helga, a Színház- és Filmművészeti Egyetem IV. éves bábrendező szakos hallgatója.

Az Ódry Színpadon a mű keresztmetszetét láthatják a nézők, a címszerepben Szamosi Zsófiával. A fiatal alkotót személyes érintettségről, hardcore munkáról, Stuttgartról kérdezte a szinhaz.hu az április 23-i bemutató kapcsán.

Az interjú itt olvasható:

http://szinhaz.hu/interjuk/64611-mi-az-a-trash-lira-interju-lazar-helga-babrendezo-hallgatoval

Interjú Pelsőczy Rékával, a végzős színész osztály osztályvezető tanárával

2016. április 20. 12:38

 

"Én nagyon szeretem ezt az osztályt, de szerintem borzalmas volt a hozzáállásuk. Bagossy Lacinak valószínűleg nem volt előképe, hogy milyennek kell lennie egy osztálynak, mert rendezőként végzett, de engem meg Rolandot sokkolt, hogy ez az osztály mennyire más, mint amilyenek mi voltunk. Ezt tulajdonképpen a mai napig nem tudom földolgozni. Hogy nem volt evidens a munka, hogy nem azért jött ide valaki, mert mániákusan tanulni, dolgozni akar. Ez a mánia nagyon sok emberből hiányzott" -részlet Pelsőczy Réka interjújából a 7óra7 portálon.

 

a teljes interjú tt olvasható:

http://7ora7.blog.hu/2016/04/19/_sokkolt_hogy_ez_az_osztaly_mennyire_mas_mint_amilyenek_mi_voltunk

Interjú a Bartók-Pásztory-díjas Tallér Zsófiával

2016. április 18. 11:36

A közelmúltban Bartók–Pásztory-díjjal kitüntetett Tallér Zsófia zeneszerzővel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettesével készített interjút a playliszt számára Merényi Péter, melyben többek között a zeneszerzők megváltozott társadalmi szerepéről, színházi- és filmzenéről, kortárs zenekritikáról, gender-orientált kérdésekről és az alapfokú zeneoktatásról volt szó.

 

A kétrészes interjú itt olvasható:

http://playliszt.reblog.hu/ma-mar-nem-mi-vagyunk-a-celebek

 

http://playliszt.reblog.hu/nem-vagyunk-egyformak

 

Végzős interjú a 7óra7 portálon: SOMHEGYI GYÖRGY

2016. április 06. 10:10

""Az egyetemen azt hallgattuk, hogy „fogalmazz magadból”, de azt éreztem, nem tudok mit csinálni, mert nem gondolok semmit, csak azt, hogy itt mi folyik éppen. A kollégiumot is otthagytam egy fél év után. Azt hittem, megőrülök, mert azonos időpontokban ugyanazokkal az arcokkal találkoztam. Mikor apukámhoz költöztem, már az is üdítő volt, hogy a villamoson idegeneket láthatok. Így is úgy éltem fél évig még, mint a katonaságban: apukám lakásában volt egy matracom egy bicikli és egy szerszámosláda között, hazaértem, elaludtam, másnap indultam az egyetemre."

 

A teljes interjú itt olvasható:

http://7ora7.blog.hu/2016/04/05/somhegyi_gyorgy_mostanaban_egyre_jobban_foglalkoztat_a_fozes

 

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

SZÍKE

Színházi Kreativitás Eszközök, röviden SZÍKE

Színészképzés neoavantgárd hagyomány

 

A kiadvány a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” címû pályázata keretében valósult meg 

Tovább >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára