Sajtó rólunk

"A színház szent és borzalmas kötelezettség" - interjú Upor Lászlóval

2014. december 08. 11:50

A Pécsi Nemzeti Színház következő bemutatóinak szövegét Upor László dramaturg-műfordító fordította. A Kripli és a Közelebb! c. produkciók kapcsán egyetemünk tanárával a Színház.hu készített interjút.

Székely Kriszta: "Alaine amazonságát keresem."

2014. december 05. 12:22

A Vígszínház Halász Judit főszereplésével készült produkciója túllép a háborús visszaemlékezés keretein, és újszerű formai megoldásokat ígér. Az előadás rendezőjével, egyetemünk hallgatójával Székely Krisztával a Fidelio beszélgetett. Kíméletlenül őszinte darab, elnyomás, női sors és a további tervek.

 

"A villanypásztoron túl" - interjú Kocsis Gergellyel

2014. október 22. 14:37

A harmadéves prózai színész osztály A brémai muzsikusok alapján készült zenés mesterség vizsgájának rendezőjével, Kocsis Gergellyel beszélgettünk rémisztően üres A4-es papírokról, csoportdinamikáról és arról, mi történik, ha kilépünk a biztonságos bizonyosságból. A Színház.hu cikke.

"Kik azok a fizikaisok?" - interjú Hegymegi Mátéval

2014. október 01. 12:14

"Egymásból fogalmazzuk meg azt, amit szeretnénk…" - mondja Hegymegi Máté, az első színházrendező - fizikai színházi koreográfus szak frissen végzett hallgatója a Színház.hu sorozatában.

Bárnai Péter: Megérkezés a saját jelen időhöz

2014. június 12. 17:28

Orvos szeretett volna lenni, de az érdeklődése hamar a színház felé fordult, a szakdolgozatát a színház és az idegrendszer kapcsolatáról írja Bárnai Péter, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős színészhallgatója. A 7 óra 7 interjúsorozata.

Kiemelt hír

DocNomads, a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára