Dokumentumfilm-rendező művész

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, 2014-ben másodszor indít dokumentumfilm-rendező művész mesterszakot.

A szak felelőse és az osztály vezetője Almási Tamás Kossuth-díjas rendező, egyetemi tanár, segítője Kékesi Attila Balázs Béla díjas rendező. A 4 féléves mesterképzésben a rangos tanári kar személyre szóló figyelmével segíti a hallgatók művészi fejlődését.  A képzés színvonalát emelik a vetítésekkel egybekötött alkotói kurzusok, amelyeken elismert rendezők, mint pl. Forgács Péter és Papp Gábor Zsigmond beszélnek tapasztalataikról, látásmódjukról, egyéni módszereikről. A terepmunkák során a DocNomads - angol nyelvű nemzetközi program - hallgatóival együtt készítenek filmeket. A kapcsolat az oktatás más területeire is kiterjed.

A képzés központjában a dokumentumfilm-rendezés gyakorlati és elméleti kérdései állnak.  A szemeszterek során filmes feladatok fejlesztik a hallgatók dokumentumfilmes látásmódját, érzékenységét. Az első és a második év végén nagyobb lélegzetű (26-52 perc) vizsgafilmeket készítenek Ez utóbbi egyben diplomafilmjük is.

A végzett hallgatók alkalmasak lesznek a hazai, illetve nemzetközi vérkeringésbe bekapcsolódva igényes dokumentumfilmek létrehozására, megszerzett tudásuk képessé teszi őket a filmes, televíziós és egyéb mozgóképes területeken minőségi munkák elvégzésére, illetve a mozgókép kultúra oktatására és terjesztésére.

Szélesre tárjuk az ajtókat a jelentkezők előtt, mivel bármely BA végzettséggel rendelkező diák jelentkezését elfogadjuk. Ugyanakkor a felvételi folyamat során bizonyítaniuk kell filmes felkészültségüket és a pálya iránti elhivatottságukat. A válogatás alapját képezi legalább egy már korábban készített saját alkotás is.

Képzés típusa: MA képzések
Tanszék: Filmes
Képzés kezdete: 2012/2013
Félévek száma: 4
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

SZÍKE

Színházi Kreativitás Eszközök, röviden SZÍKE

Színészképzés neoavantgárd hagyomány

 

A kiadvány a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” címû pályázata keretében valósult meg 

Tovább >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára