A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál új versenyprogramot hirdet kisjáték- és rövid animációs filmek részére

2016. június 01. 10:19

Mi az a CineNewWave?

A Jameson CineFest hagyományaihoz híven a fiatal filmesek munkáira koncentrál. Célunk, hogy már a szárnybontogató fiataloknak is lehetőséget adjunk, így létrehoztuk új, kifejezetten magyar (magyarországi) fiatal alkotók részére kiírt versenyprogramunkat – ez lett a CineNewWave program. Fikciós műfajú, kisjáték- és rövid animációs filmek (harminc percnél rövidebb) nevezését várjuk.

Ki pályázhat?

Aki elmúlt 18 éves, viszont nem volt idősebb 35-nél, amikor a film forgatási munkálatai zajlottak. Nem megkötés, de az elbírálásnál előny, ha a nevezett mű magyarországi premier. Kifejezetten várunk felsőoktatási intézményben készült vizsgafilmeket is.

A nevezési határidő 2016. július 31.

A Várkonyi Alapítvány pályázati felhívása

2016. április 12. 21:20

Tisztelt Hallgatók, Tanárok, 

a Várkonyi Alapítvány pályázati felhívást tesz közzé. Művészi, oktatási munkájuk szervezett, egyetemi részén túlmutató tevékenység támogatására pályázhatnak az SZFE hallgatói és oktatói.

 

ERASMUS beszámoló 2016 - Sipos Anna

2016. február 19. 13:43

Emelkednek az Erasmus ösztöndíjak

2015. december 11. 11:34

A következő tanévtől magasabb ösztöndíjat kaphatnak az Erasmus+ programban részt vevő magyar hallgatók. A Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint ez akár plusz 100 eurót is jelenthet havonta a külföldön tanuló fiataloknak.

Nevezéseket vár az Aranyszem Operatőr Fesztivál

2015. október 19. 13:21

Idén is lesz Aranyszem Operatőr Fesztivál, ahol átadják majd "Az év operatőre" díjat és hagyományosan mesterkurzust tartanak fiatal filmeseknek. Idén Josef Demian világhírű operatőr vezetésével zajlik majd a 3 napos mesterkurzus "Operatőr oktatás a világban" címmel.

A XII. Aranyszem Operatőr Fesztivált 2015. november 25. és 27. között rendezik meg, a Magyar Operatőrök Társasága HSC, a Magyar Filmakadémia Egyesület, az IMAGO (európai operatőrök szervezete) együttműködésében.

 

Pályázati felhívás - Várkonyi Alapítvány

2015. június 23. 13:50

Tisztelt Hallgatók, Tanárok, 

az újjáalakult Várkonyi Alapítvány sürgős és rendkívüli pályázati felhívást tesz közzé, kifejezetten 100.000.- forint alatti támogatások elnyerésére. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az Alapítvány nem támogat az Egyetem alaptevékenységéhez tartozó, egyetemi költségvetésből finanszírozott tevékenységet és semmilyen juttatás-, illetve illetménykiegészítésre irányuló pályázatot. Az e körben benyújtott pályázatokat a kuratórium visszautasítja.

A pályázati kérelem (űrlap) a honlapról letölthető.

http://www.szfe.hu/hu/hallgatok-hok/hallgatoi-palyazatok-osztondijak/varkonyi-zoltan-alapitvany

A rendkívüli pályázat beadási határideje: 2015. június 30. 

 

SZFE HÖK közéleti ösztöndíj pályázat

2014. augusztus 18. 14:50

Az EHÖK elnöke az 51/2007. Korm.rend. 7.§ ac), 10.§ (4) alapján pályázatot ír ki az egyetemi közéleti ösztöndíj keret terhére minden tanévben, havi megpályázhatósággal. Olyan, a közéletben kiemelkedő, a tantervi követelményeken túlmutató tevékenységet végző hallgató számára, akik közreműködésükkel segítik az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját és az egyetemi hallgatói közösségi élet működését.

Felhívás a költségtérítéses/önköltséges hallgatók számára

2014. július 01. 13:27

A költségtérítéses/önköltséges hallgatóknak módjuk van a 2014/2015-es tanévre átsorolásukat kérni a Tanulmányi Bizottságtól az üresen lévő államilag finanszírozott/állami ösztöndíjas helyekre, amennyiben a törvények szerint erre jogosultak.

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj-programban való részvételre

2014. február 18. 09:51

2013/2014. tanév 2. félév

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyar felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szereznek.

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

SZÍKE

Színházi Kreativitás Eszközök, röviden SZÍKE

Színészképzés neoavantgárd hagyomány

 

A kiadvány a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” címû pályázata keretében valósult meg 

Tovább >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára