Rendszeres szociális támogatás (HÖK)

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
A támogatási formára minden félév elején lehet pályázni. Aki megkapja, az havonta részesül "szociális támogatásban".

 

A pályázatok leadásának határideje:
Őszi félévben szeptember 14. 12:00,
tavaszi félévben február 10. 12:00.

 

Hiánypótlás:
Őszi félévben szeptember 21. 12:00,
tavaszi félévben február 17. 12:00.

 

Minden igazolást, félévente újra le kell adni!
Minden idegen nyelvű igazoláshoz fordítást is kérünk mellékelni!

 

TÁJÉKOZTATUNK BENNETEKET TOVÁBBÁ, HOGY A RENDSZERES SZOCIÁLIS PÁLYÁZATOK BÍRÁLATI RENDJE:
Az HÖK DJB döntése szerint, összhangban a 2005. CXXXIX. tv. 78.§ (5) f) pontjával, az 51/2007.  Korm.rendelet 16.§ , 17.§ és 21.§-val, a 2010/2011. tanév őszi félévétől kezdődően a rendszeres szociális támogatási pályázatok elbírálása két fordulóban történik. Minden hallgatónak - a korábban a kiemelt kategóriába (ún. 10 %- illetve 20 %-os) tartozó pályázóknak is! - minden tényezőt a pályázati kiírás szerint igazolni kell és a pályázatok elbírálásánál minden, a hallgató szociális helyzetére vonatkozó körülményt (az egy főre eső jövedelem,
lakóhely távolsága és a szociális tényezők) figyelembe fog venni a kari albizottság! A pályázatok leadása után az első bírálati fordulóban a rendelkezésre álló kari keretek, a pályázati kiírás és egyetemi szempontok, valamint a pályázati összpontszám alapján egy ponthatár kerül megállapításra. Azok, akik pontjaik alapján nem érik el ezt a ponthatárt, nem jutnak tovább a második bírálati fordulóba, egyúttal pályázatuk elutasításra kerül. (A pályázati fordulók között a pályázóknak egyéb teendőjük nincsen!) Az 51/2007. Korm. rendelet 16.§ (2) és (3) bekezdésében meghatározott, az egyes szempontokhoz rendelet - a hallgatói normatíva 10- illetve 20 %-nak megfelelő - minimális összeghatárt a Bizottság csak a második fordulóba továbbjutó, a ponthatárt elérő hallgatók pályázata esetében tudja csak figyelembe venni!

 

A rendszeres szociális támogatás kérelméhez csatolandó igazolások és a pontrendszer (amennyiben az adott eset fennáll).

 

MINDEN PÁLYÁZATHOZ CSATOLNI KELL:

  • APEH jövedelemigazolás
  • személyi igazolvány fényképes oldalát, illetve a lakcímet igazoló oldalt (új típus esetén a lakcímigazolvány lakcímet tartalmazó oldala)
  • önkormányzati igazolás a kérelmezővel egy háztartásban élő személyekről
  • betegség esetén szakorvosi igazolás

Ezek bármelyikének hiányában a pályázat érvénytelen!

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

SZÍKE

Színházi Kreativitás Eszközök, röviden SZÍKE

Színészképzés neoavantgárd hagyomány

 

A kiadvány a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” címû pályázata keretében valósult meg 

Tovább >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára