Rendkívüli szociális támogatás (HÖK)

Rendkívüli szociális támogatás kérhető:

  • ha a hallgató családjában rendkívüli, nagy anyagi kiadással járó esemény történik (pl. eltartó munkanélkülivé válik vagy elhalálozik, gyermeke születik)
  •  jegyzőkönyvvel igazolható káreset (tűz-, víz kár) keletkezik.

Fontos tudnivaló, hogy a rendkívüli esemény bekövetkezése és a támogatás igénylése között legfeljebb hat hónap telhet el, valamint ha a pályázó nem kért rendszeres támogatást, akkor a rendkívüli esemény igazolásán kívül a szükséges kereseti igazolásokat is csatolni kell a kérőlaphoz. A támogatási kérelmet, minden esetben igazolással kell alátámasztani, majd a HÖK-nél az események megtörténte után fél éven belül be kell nyújtani. Az HÖK a kérvényt következő ülésén elbírálja és az elnyert összeg lehető leggyorsabb kifizetéséről intézkedik, azzal is segítve a nem várt helyzet anyagi terheinek csökkentését. 

 

Az első évfolyamra először beiratkozóknak mindenféleképpen fontos lehet, hogy csak azokra az eseményekre tudunk támogatást adni, melyek már hallgató korukban történtek.

 

Kiemelt hír

Új felnőttképzések indulnak

A 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem 2015 októberében új felnőttképzési kurzusokat indít.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára