Nyitóoldal

Gratulálunk a Saul fia alkotóinak!

2015. május 26. 10:59

A cannes-i filmfesztiválon a közönséget és a nemzetközi sajtót is rabul ejtő holokausztfilm, a Saul fia nyerte a filmkritikusok díját majd a zsűri nagydíját. Nemes Jeles László filmje az első magyar film, amely hazaviheti a világ legrangosabb filmfesztiváljának második legfontosabb díját, stábjában több SZFE kötődésű alkotóval. A film a technikai megvalósításáért járó Vulcan-díjat is elnyerte, mely a hangmérnök, egyetemünk oktatója, Zányi Tamás munkáját emeli ki.

Máthé Erzsit köszöntjük

2015. május 21. 17:39

Máthé Erzsi május 16-án ünnepelte 88. születésnapját. Az egyetem nevében Csizmadia Tibor, az SZFE Színházi Intézet vezetője köszöntötte a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznőt.

Kettős interjú rendezőasszisztenseinkkel

2015. május 21. 17:16

2013 szeptemberében indult először rendezőasszisztens osztály egyetemünkön. Csizmadia Tibor tanítványai idén már végzősök. A 7óra7 interjúsorozatának legújabb darabjában Zágoni Nóra és Hodászi Ádám válaszoltak.

Rajongok a szerelemért - interjú ifj. Vidnyánszky Attilával

2015. május 21. 16:55

Ifjabb Vidnyánszky Attila mindig is tudta, hogy a színház érdekli, azon belül is egyre inkább a rendezés. Nagymamája a példaképe, és hálás a sorsnak, hogy a “feketeerdőből az aszfaltvárosba” került. A 7óra7 végzőseinket bemutató sorozata.

Doktori felvételi PhD képzésre az SZFE-n

2015. május 21. 14:40

Egyetemünk 2015-ben elindítja művészettudományi doktori programját. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik jártasak a színház-, a film- és / vagy a videóművészet történetében, elméletében, kihívásnak,  szakmai kalandnak érzik, hogy a doktori programban együtt dolgozhatnak alkotó művészekkel.

Nyári egyetem

2015. május 10. 14:00

Tematikus nyári egyetemi kurzust hirdetünk a színház iránt érdeklődő fiatalok számára 16-26 éves korig.  Egyhetes foglalkozás, neves szakemberek, intenzív képzés, megismételhetetlen élmény július 5-12-ig. 

SZFE pulóvert mindenkire!

2015. május 19. 18:04

Akinek még nincs, de szeretne, akinek már van, de más színben is elkelne, ne habozzon. Az SZFE kapucnis felsők kattintás után rendelhetők.

Egyetemünk a POSZT OFF programjában

2015. május 19. 17:48

A Pécsi Országos Színházi Találkozó OFF programjában az SZFE150 blokk igazi csemegéket kínál – a színházi előadások mellett koncertek és érdekes kiállítások is várják az érdeklődőket júnis 7-12-ig.

Folytatódik a rendezőasszisztens osztályt bemutató sorozat

2015. május 15. 16:48

2013 szeptemberében indult először rendezőasszisztens osztály az SzFE-n. Csizmadia Tibor tanítványai idén már végzősök. Doma Petra és Magócs Nikolett meséltek a 7óra7 sorozatában.

"Merre tovább SZFE?" - interjú M. Tóth Gézával

2015. május 15. 15:45

Egész éven át tart a 150. évforduló ünneplése a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. M. Tóth Géza egy éve rektora intézményünknek. Az évforduló kapcsán az egyetem helyzetéről és terveiről a Film.hu portál kérdezte.

Kiemelt hír

SZFE pulóvert mindenkire!

Akinek még nincs, de szeretne, akinek már van, de más színben is elkelne, ne habozzon.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára