Nyitóoldal

Nagy változást jelentett az életemben az egyetem - interjú Szabó Erikával

2015. március 26. 15:58

 

Egy ország ismerte meg Szabó Erikát, amikor több mint egy évtizeddel ezelőtt átvette Tilda szerepét a Barátok köztben.A talkshow-kat és fotózásokat azonban lecserélte az egyetemista életre, amelyre mindig is készült. Sokféle színházi irányzatot kipróbálna, nagyon érdeklik a progresszív függetlenek. A 7óra7 végzőseinket bemutató sorozata.

SZFE filmek a Friss Hús fesztiválon

2015. március 19. 17:31

Március 25. és 29. között harmadik alkalommal rendezik meg a budapesti Toldi moziban a Friss Hús rövidfilmszemlét. A 32 alkotás között két 6x6-os diplomamunka, egy 6x6 vizsgafilm és két mesterképzéses vizsgafilm szerepel. Kovács István, Szilágyi Fanni, Hartung Attila és Badits Ákos rendezők, valamint Rónai Domokos operatőr filmjeinek szurkolhatunk.

1% felajánlás

2015. március 19. 16:51

Köszönjük, ha ha személyi jövedelemadójának 1%-át a Várkonyi Zoltán Alapítvány a Színház- és Filmművészeti Egyetemért számára ajánlja fel.

 

Felvételi előkészítők filmes szakokra

2015. március 19. 15:31

Az SZFE Film és Média Intézete hat szakra indít felvételi előkészítő tanfolyamokat, mindre kétszer kilenc órában. A jelentkezési határidő az adott előkészítő előtt négy nappal zárul. Az első felvételi előkészítő március 27-én indul. További részletek kattintás után!

Hogy ne győzzön le minden nap a félelem - interjú Mészáros Blankával

2015. március 18. 16:56

Mészáros Blanka idén végez Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. Julit játszotta a kecskeméti Liliomban, Gabriele-t alakítja a Petra von Kantban, miközben Karnyóné az Ódry Színpadon. A 7óra7 végzőseinket bemutató interjúsorozata.

Az SZFE 2015-ös Dalverseny győztesei

2015. március 18. 11:43

Bagó Gizella egyetemi tanár vezetésével és szervezésében nagy sikerrel lezajlott a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2015-ös Dalversenye. A győztesek névsora, valamint az előadói díjak kattintás után. Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk.

SZFE150 - elkészült az ünnepi emlékév logoja

2015. március 17. 14:34

A Színház- és Filmművészeti Egyetem fennállásának 150. évében számos esemény és ünnepség kíséri végig az évet. Az eseménysorozat programjainak vizuális megkülönböztetésére elkészült az SZFE150 emlékév logoja, mely kattintás után több formátumban is letölthető.

SzínMűVeletek - avagy színházi nevelés az Ódryn

2015. március 16. 14:22

Az Ódry Színpad kínálata új programmal bővül az SZFE150 rendezvénysorozat alkalmából a drámainstruktor osztály szervezésében. A cél a hagyományos színházi élmény pedagógiai szándékkal való gazdagítása. A programban öt előadás vesz részt. A foglalkozás sorozat bemutatására március 24-én kedden, 17,30 órától kerül sor a Várkonyi teremben.  

Kovács D. Dániel versenyez a POSZT-on

2015. március 16. 13:56

A 15. POSZT (Pécso Országos Színházi Találkozó) versenyprogramjában szerepel a Heilbronni Katica című darab Kovács D. Dániel ötödéves hallgató rendezésében, a Szputnyik Hajózási Társaság előadásában. A hazai színházi szakma legrangosabb seregszemléjén az Ódry színapd előadásai versenyen kívül, külön blokkban képviseltetik magukat.

A Free Enrty az amerikai South By Southwest fesztiválon

2015. március 13. 15:54

Kerékgyártó Yvonne filmje 1989 óta a harmadik magyar fim a texasi Austinban Antal Nimród Kontrollja és Mundruczó Kornél Johannája után. A rendező első nagyjátékfilmje számos fesztivál-, kritikai és közönségsikert tudhat magáénak.

Kiemelt hír

DocNomads, a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára