Nyitóoldal

Stuttgartban a Szép napok

2014. november 24. 14:57

Székely Kriszta színházrendező hallgató munkája, a Katona József színház produkciójaként a 12. Stuttgarti Európai Színházi Találkozón szerepel.

Ijjas Teréz filmje a 18. Faludi Amatőrfilmszemlén

2014. november 20. 13:40

A másodéves kameraman Papó c. filmje jövő héten lesz látható az Uránia moziban.

SZFE siker a "The 48 Hour Film Project" előválogatóján

2014. november 18. 11:24

A nemzetközi filmes verseny budapesti előválogatóján Horváth Csaba fizikiai színházi osztályában tavaly végzett Czakó Máté Szaladják c. filmjével 4 díjat nyert.

KP - Kultúrpolitika Veiszer Alindával a színházi felsőoktatásról ELMARAD!

2014. november 18. 11:04

A budapesti Katona József Színház 2014 elején vitasorozatot indított, melynek célja, hogy megosztó és Magyarország szellemi jövőjét befolyásoló témákról társadalmi diskurzust generáljon. A sorozat november 20-i részében, a színházi képzést nyújtó felsőoktatási intézmények helyzetét, múltját és jövőjét kívánják körbejárni. A beszélgetésen részt vesz Ascher Tamás, rendező, egyetemi tanár, az SZFE volt rektora.

„Mert hét életem van, ebből öt ment el...”

2014. november 13. 11:44

Ijjas Teréz másodéves kameraman vágóként dolgozott a filmen, mely a Közösségi Televíziók XIV. Filmszemléjén nagydíjat és két közönségdíjat nyert. A zenés potréfilm a most futó Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm fesztiválon látható.

Hamlet 50

2014. november 13. 11:28

Ötvenedik előadásásához érkezett az idén végzős színművészosztály vizsgaelőadása, a Hamlet. Zsótér Sándor rendezésében a tizenegy hallgató több szereppel foglalkozik. Gratulálunk az osztálynak az elért sikerhez!

Belgrádban szerepel a Cleansed

2014. november 11. 13:13

Soós Attila frissen végzett fizikiai színházi rendező-koregográfus hallgatónk rendezése a Cleansed a belgrádi FIST fesztiválon szerepel november 14-16. között.

Reaktív

2014. november 10. 13:46

A József Attila Kör, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös felolvasó-színházi programsorozata, mely ösztönözni kívánja a művészeti ágak közötti párbeszédet, fejleszteni a kritikai gondolkodást, támogatni a nyílt és kulturált vitát a fiatal színházcsinálók, irodalmárok és érdeklődők körében.

 

 

Important information for Erasmus guest students

2014. november 10. 11:15

Here you can find the detailed introduction of UFTA, catalogue of the courses and the Erasmus mobility charter.  Application deadline for the Spring semester  is 30/November, for the Autumn semester 10/May.

A holokauszt színházi áldozataira emlékezünk

2014. november 09. 11:39

A Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet és a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület kiállítása november 10. hétfőn, 17 órától nyílik meg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A megnyitón a harmadéves színművész osztály erre az alkalomra összeállított megemlékező produkciója látható, Hegedűs D. Géza rendezésében.

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára