Nyitóoldal

Félnapos Saul fia mesterkurzust rendezett az SZFE

2016. április 28. 17:01

Szabó Bence III. éves televíziós műsorkészítő szakos hallgatónk beszámolója 

 

Különleges, négyórás Saul fia mesterkurzuson vehettek részt az SZFE-re látogató Netherlands Film Academy diákjai és tanáraik (köztük Mick van Rossum operatőr, az operatőri fakultás vezetője, Michel de Graaf díszlettervező, a díszlettervező fakultás vezetője, Anne Winterink a díszlettervező fakultás docense és Juul Bovenberg oktatási főkoordinátor).A leendő operatőrökből és díszlettervezőkből álló csoporttal Rajk László látványtervező és Erdély Mátyás operatőr osztotta meg a film előkészítésével, forgatásával és utómunkálataival kapcsolatos élményeit. 

Interjú Lázár Helga IV. éves bábrendező szakos hallgatóval az Epifánai királynő bemutatója kapcsán

2016. április 25. 14:57

Térey János még soha nem játszott színdarabját, az Epifánia királynő-t választotta vizsgarendezésül Lázár Helga, a Színház- és Filmművészeti Egyetem IV. éves bábrendező szakos hallgatója.

Az Ódry Színpadon a mű keresztmetszetét láthatják a nézők, a címszerepben Szamosi Zsófiával. A fiatal alkotót személyes érintettségről, hardcore munkáról, Stuttgartról kérdezte a szinhaz.hu az április 23-i bemutató kapcsán.

Az interjú itt olvasható:

http://szinhaz.hu/interjuk/64611-mi-az-a-trash-lira-interju-lazar-helga-babrendezo-hallgatoval

Interjú Pelsőczy Rékával, a végzős színész osztály osztályvezető tanárával

2016. április 20. 12:38

 

"Én nagyon szeretem ezt az osztályt, de szerintem borzalmas volt a hozzáállásuk. Bagossy Lacinak valószínűleg nem volt előképe, hogy milyennek kell lennie egy osztálynak, mert rendezőként végzett, de engem meg Rolandot sokkolt, hogy ez az osztály mennyire más, mint amilyenek mi voltunk. Ezt tulajdonképpen a mai napig nem tudom földolgozni. Hogy nem volt evidens a munka, hogy nem azért jött ide valaki, mert mániákusan tanulni, dolgozni akar. Ez a mánia nagyon sok emberből hiányzott" -részlet Pelsőczy Réka interjújából a 7óra7 portálon.

 

a teljes interjú tt olvasható:

http://7ora7.blog.hu/2016/04/19/_sokkolt_hogy_ez_az_osztaly_mennyire_mas_mint_amilyenek_mi_voltunk

Birminghami színész hallgatók mutatkoznak be az Ódry Színpadon

2016. április 20. 11:57

Február végén Marton László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem professor emeritusa meghívására az SZFE-n járt Aleksandar Sasha Dunđjerović, a birminghami egyetem színházi tanszékének professzora. Az együttműködés első állomásaként a két intézmény között létrejött egy Erasmus megállapodás, mely a partneregyetemen kínál tanítási lehetőséget az SZFE illetve a BCU oktatóinak.

A magyar és a brit fél a kapcsolatok további bővítéséről is tárgyalt. Ennek keretében május elején Dunđjerović birminghami végzős színészhallgatói érkeznek Budapestre, hogy május 10-én és 11-én este az Ódry Színpadon lépjenek fel. 

Interjú a Bartók-Pásztory-díjas Tallér Zsófiával

2016. április 18. 11:36

A közelmúltban Bartók–Pásztory-díjjal kitüntetett Tallér Zsófia zeneszerzővel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettesével készített interjút a playliszt számára Merényi Péter, melyben többek között a zeneszerzők megváltozott társadalmi szerepéről, színházi- és filmzenéről, kortárs zenekritikáról, gender-orientált kérdésekről és az alapfokú zeneoktatásról volt szó.

 

A kétrészes interjú itt olvasható:

http://playliszt.reblog.hu/ma-mar-nem-mi-vagyunk-a-celebek

 

http://playliszt.reblog.hu/nem-vagyunk-egyformak

 

Hódmezővásárhelyi diákok az SZFE-n

2016. április 15. 12:40

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai közel egy éve készültek Budapestre, hogy ellátogathassanak a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. A kiránduláshoz nem volt elegendő pénze az iskolának, hát pályáztak és nyertek. Ennek köszönhetően április 8-án egy felejthetetlen napot töltöttek az SZFE-n és már arra készülnek, hogy jövőre is jönnek. 
A fotók tanúsága szerint az ifjú vendégek bepillanthattak a titkos filmes kulisszák mögé.

A Várkonyi Alapítvány pályázati felhívása

2016. április 12. 21:20

Tisztelt Hallgatók, Tanárok, 

a Várkonyi Alapítvány pályázati felhívást tesz közzé. Művészi, oktatási munkájuk szervezett, egyetemi részén túlmutató tevékenység támogatására pályázhatnak az SZFE hallgatói és oktatói.

 

Az SZFE videó verse a Költészet Napjára

2016. április 11. 11:17

Ma van a Költészet Napja. József Attila Április 11. című versével tisztelgünk az ünnep előtt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=p_KU81B1mp4

Hunyadi Máté kapta a Nemzeti Színház által felajánlott díjat a Versünnep Fesztivál döntöjében

2016. április 11. 11:02

A Költészet Nap előestéjén, április 10-én tartották meg a Versünnep 2016 Fesztivál döntőjét a Nemzeti Színházban.

A Nemzeti Színház által fejajánlott díjat egyetemista kategóriában Hunyadi Máté, II. éves zenés színész szakirányú hallgatónk nyerte meg. 

Gratulálunk!

Kiemelt hír

DocNomads, a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

SZÍKE

Színházi Kreativitás Eszközök, röviden SZÍKE

Színészképzés neoavantgárd hagyomány

 

A kiadvány a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” címû pályázata keretében valósult meg 

Tovább >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára