Nyitóoldal

"A villanypásztoron túl" - interjú Kocsis Gergellyel

2014. október 22. 14:37

A harmadéves prózai színész osztály A brémai muzsikusok alapján készült zenés mesterség vizsgájának rendezőjével, Kocsis Gergellyel beszélgettünk rémisztően üres A4-es papírokról, csoportdinamikáról és arról, mi történik, ha kilépünk a biztonságos bizonyosságból. A Színház.hu cikke.

Fiatal Színházcsináló Emberek

2014. október 14. 16:49

Egyetemünk Elméleti Intézete nyilvános beszélgetéssorozatot indít a hazai színházi élet aktuális kérdéseinek körbejárására. A beszélgetéseket színházi kritikusok moderálják, a résztvevők kifejezetten fiatal, 30 év alatti színházcsinálók. Az egyetem rendező szakos hallgatói és frissen végzett színházi rendezői mellett a Maladype Színház,  a Kompánia Színházi Társulat, a Nemzeti Színház és a Krétakör is képviselteti magát. A 6 alkalomból álló sorozat bemutatkozó beszélgetése október 27-én este 7 órakor lesz az egyetem Vas utcai épületében.

Felvételi előkészítő színművész szakra

2014. szeptember 29. 15:05

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételi előkészítőt indít a színművész szak iránt érdeklődőknek. A kurzus 6 hétvégén kerül megtartásra az egyetem vezető tanáraival. Jelentkezési határidő október 20!

Novemberben indul a színikritikus képzés

2014. október 07. 12:54

Karsai Görgy vezetésével november 7-én indul a színikritikus felnőttképzés. Továbbra is lehet jelentkezni, egészen október 20-ig.

SZFE filmek Párizsban és Szentpéterváron

2014. október 06. 14:34

Október 10-étől két párhuzamosan megrendezett filmfesztiválon, Franciaországban és Oroszországban szurkolhatunk SZFE filmeknek.  

Hogyan fesztiváloztassuk a filmeket?

2014. október 03. 10:32

Kerekasztal beszélgetés ma 18 órakor az SZFE Mozgókép Boltban (Víg. u. 28.) a Daazo.com közreműködésével. Fesztiváloztatás intézményi és egyéni keretek között. Gyertek!

 

"Kik azok a fizikaisok?" - interjú Hegymegi Mátéval

2014. október 01. 12:14

"Egymásból fogalmazzuk meg azt, amit szeretnénk…" - mondja Hegymegi Máté, az első színházrendező - fizikai színházi koreográfus szak frissen végzett hallgatója a Színház.hu sorozatában.

Lenka - legjobb rendezés Szabadkán

2014. október 01. 12:05

A 21. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, a régió legfontosabb gyermekszínházi seregszemléjén a Bialystoki Bábszínház Lenka című előadásáért Csató Kata, egyetemünk tanára a legjobb rendező díját kapta 

Szenátusi ülés

2014. szeptember 25. 16:03

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Szenátusa legközelebb  2014. szeptember 29-én, 1445-kor ülésezik a Vas u. 2/C. szám alatti,  I. emeleti Tanácsteremben.

Reisz Gábor diplomafimje a Cinefest nyertese

2014. szeptember 24. 16:02

Szombaton este a miskolci Jameson CineFest filmfesztiválon a mai későhuszonévesek elveszettségét abszurd humorral bemutató VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film nyerte el a zsűri nagydíját. 

Kiemelt hír

Mindenki számára elérhető új képzések ősztől

Vágó-asszisztens, színházi sminkes, filmszöveg-fordító, filmkritikus, színházi kritikus, művészeti pályázatíró képesítés - csak néhány a 23 féle induló képzés közül.&

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára