Nyitóoldal

Filmszakmai beszélgetés Jean-Charles Hue rendezővel

2015. február 27. 13:54

Március 2-án hétfőn az Uránia mozi a Frankfón Filmnapok keretében vetíti Jean-Charles Hue Tagadd meg őseidet! c. filmjét. A francia és olasz díjakkal elismert film a vándorcigáynok életébe enged beteintést, egy western, egy thriller és egy roadmovie keverékeként. A vetítés utáni beszélgetésen filmes hallgatóink is részt vesznek. 

Nyitott kapuk - egész napos program az SZFE-n

2015. február 18. 12:24

150 éves egyetemünk február 28-án kinyitja kapuit a nagyközönség előtt, s külsősök számára először enged betekintést az itt folyó filmes és színházi képzésbe. Az egész napos eseménysor házigazdái népszerű tanáraink lesznek. A program nyilvános és ingyenes.

Hegedűs D. Géza a Propagandában

2015. február 25. 17:37

Egyetemünk rektorhelyettese és népszerű tanára a TV2 Propaganda c. műsorában szerepelt, Till Attilának adott érdekes interjút. Video.

Transzformer - a másodéves színházi dramaturgok bemutatkozása

2015. február 23. 17:11

A hallgatók szabadon választott prózai műveket adaptáltak, s ezeket felolvasószínházi formában mutatják be. Kárpáti Péter osztályának kétrészes bemutazkozó sorozata február 27-én és 28-án látható a 36-os teremben.

Az első magyar rövidfilm pitch fórum a Friss Húson

2015. február 23. 16:51

A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására a harmadik Friss Hús rövidfilm fesztiválon. A szervezők március 12-ig várják a pályázatokat. 

Laurent Cantet az 5. Frankofón Filmnapokon

2015. február 20. 11:58

Nyitott szakmai beszélgetés Laurent Cantet, AZ OSZTÁLY (2008) cannes-i Arany Pálmás film forgatókönyvíró-rendezőjével. Február 28. szombat, 14.30, Budapesti Francia Intézet. Az eseményre regisztrálók a rendező legújabb filmjének premier előtti vetítésére nyerhetnek belépőt.

Felvételi információk 2015/16

2014. november 25. 12:26

Induló szakok, kapcsolódó felvételi követelmények és a vizsgák tervezett időzítése kattintás után.

Máté Gábor: "Ők tanulni akarnak. Én szívesen tanítom őket."

2015. február 16. 15:05

A negyedéves színművész osztály Borbély Szilárd Nincstelenek című regényéből készített fontos előadást az Ódry Színpadon Máté Gábor vezetésével, melyet a miskolci SZEM fesztiválon is bemutattak. A rendezőt az Észak-Magyarország munkatársa kérdezte.

Nemzetközi bábművész workshop az SZFE-n

2015. február 12. 15:49

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hét nagyhírű európai egyetemmel indított partneri együttműködése  februárban  bábművész workshoppal folytatódik. A Three layers of telling a story elnevezésű Erasmus program keretén belül Budapesten találkoznak a lengyel Bialystoki Akadémia, a cseh Prágai Akadémia és a szlovák Pozsonyi Akadémia hallgatói, hogy a történetmesélés bábszínpadi lehetőségeit vizsgálják.

Az Ódryra is jönnek a La Fontaine mesék!

2015. február 11. 16:00

Először mutatkozik be nyilvánosan az SZFE második bábszínházi rendező szakos osztálya. A harmadéves hallgatók a győri Vaskakas Bábszínházban 11 etűdöt állítottak színpadra La Fontaine meséiből. Az előadás február 25-én az Ódry Színpadon is látható lesz.

Kiemelt hír

DocNomads, a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára