Nyitóoldal

Margit Királynő Hagyomány Program – együttműködés az SZFE és a QMU között

2014. november 01. 13:08

Magyarország londoni nagykövetsége november 4-én jótékonysági gálavacsorát szervez Londonban. A gálavacsora célja egy ösztöndíjalap létrehozása, ami lehetőséget biztosít a skóciai Queen Margaret University (QMU) és az SZFE között létrejövő hallgatói csereprogram megvalósítására. Az eseményen egyetemünket M. Tóth Géza rektor képviseli.

 

Hevesi 75 konferencia

2014. október 30. 15:31

Hevesi Sándorra, a 20. század magyar színházi gondolkodásának meghatározó alakjára halálának 75. évfordulóján konferenciával emlékezik meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem. Minden érdeklődőt szeretettel várunk november 7-én 15 órakor a Nádasdy teremben.

Vizsga- és diplomafilmek a nagyvilágban

2014. október 27. 13:03

Kínában közönségdíjat nyert az Ischler, világkörüli úton a Fasírt, Kijevben szerepel a Provincia.

"A villanypásztoron túl" - interjú Kocsis Gergellyel

2014. október 22. 14:37

A harmadéves prózai színész osztály A brémai muzsikusok alapján készült zenés mesterség vizsgájának rendezőjével, Kocsis Gergellyel beszélgettünk rémisztően üres A4-es papírokról, csoportdinamikáról és arról, mi történik, ha kilépünk a biztonságos bizonyosságból. A Színház.hu cikke.

Fiatal Színházcsináló Emberek

2014. október 14. 16:49

Egyetemünk Elméleti Intézete nyilvános beszélgetéssorozatot indít a hazai színházi élet aktuális kérdéseinek körbejárására. A beszélgetéseket színházi kritikusok moderálják, a résztvevők kifejezetten fiatal, 30 év alatti színházcsinálók. Az egyetem rendező szakos hallgatói és frissen végzett színházi rendezői mellett a Maladype Színház,  a Kompánia Színházi Társulat, a Nemzeti Színház és a Krétakör is képviselteti magát. A 6 alkalomból álló sorozat bemutatkozó beszélgetése október 27-én este 7 órakor lesz az egyetem Vas utcai épületében.

Felvételi előkészítő színművész szakra

2014. szeptember 29. 15:05

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételi előkészítőt indít a színművész szak iránt érdeklődőknek. A kurzus 6 hétvégén kerül megtartásra az egyetem vezető tanáraival. Jelentkezési határidő október 20!

Novemberben indul a színikritikus képzés

2014. október 07. 12:54

Karsai Görgy vezetésével november 7-én indul a színikritikus felnőttképzés. Továbbra is lehet jelentkezni, egészen október 20-ig.

SZFE filmek Párizsban és Szentpéterváron

2014. október 06. 14:34

Október 10-étől két párhuzamosan megrendezett filmfesztiválon, Franciaországban és Oroszországban szurkolhatunk SZFE filmeknek.  

Hogyan fesztiváloztassuk a filmeket?

2014. október 03. 10:32

Kerekasztal beszélgetés ma 18 órakor az SZFE Mozgókép Boltban (Víg. u. 28.) a Daazo.com közreműködésével. Fesztiváloztatás intézményi és egyéni keretek között. Gyertek!

 

"Kik azok a fizikaisok?" - interjú Hegymegi Mátéval

2014. október 01. 12:14

"Egymásból fogalmazzuk meg azt, amit szeretnénk…" - mondja Hegymegi Máté, az első színházrendező - fizikai színházi koreográfus szak frissen végzett hallgatója a Színház.hu sorozatában.

Kiemelt hír

Mindenki számára elérhető új képzések ősztől

Vágó-asszisztens, színházi sminkes, filmszöveg-fordító, filmkritikus, színházi kritikus, művészeti pályázatíró képesítés - csak néhány a 23 féle induló képzés közül.&

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára