Nyitóoldal

Családja, barátai és kollégái körében vettek végső búcsút Ács Jánostól

2015. augusztus 27. 14:29

A Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas színházrendezőt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori tanárát július 22-én, 66 éves korában érte a halál. Búcsúztatására augusztus 26-án az Újköztemető szóróparcellájában került sor. 

Kovács István, egyetemünk filmrendező szakos hallgatójának Betonzaj című filmje a montreali filmfesztiválon mutatkozik be

2015. augusztus 27. 10:38

A vizsgafilmek versenyében vetítik Kovács István Betonzaj című munkáját. A félórás rövidfilm a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×6-os képzése első diplomázó osztályának egyik vizsgadarabja. 

"Én inkább csak megyek a saját fejem után"

2015. augusztus 26. 19:04

A Színház- és Filmművészeti Egyetem két idén végzett hallgatóját, Bach Kata színésznőt és Hartung Attila rendezőt a hvg.hu kérdezte

Fontos információk hallgatóink számára

2015. augusztus 25. 12:44

Az alábbiakban a szeptemberi kurzushét programját, illetve az ösztöndíjas hallgatókra vonatkozó tájékoztatókat olvashatjátok a csatolmányokban

 

Gratulálunk! - Egyetemünk tanára, Almási Tamás Tititá című alkotása nyerte a nemzetközi zsűri különdíját a szarajevói filmfesztivál dokumentumfilmes mezőnyében

2015. augusztus 24. 15:08

A fesztivál kettős magyar sikerrel zárult, Almási Tamás mellett Nemes Jeles László Saul fia című alkotása a játékfilmes zsűri különdíját nyerte el a balkáni térség legfontosabb nemzetközi filmes eseményén.

Az SZFE hallgatójának rövidfilmje meghívást kapott a torontói Filmfesztiválra

2015. augusztus 18. 13:15

Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című alkotása képviseli Magyarországot idén Torontóban, a világ egyik legfontosabb filmfesztiválján. A rövidfilmet a fesztivál Short Cuts című programjában vetítik szeptemberben. 

Életének 85. évében elhunyt Poszler György irodalomtörténész, esztéta, az MTA rendes tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori tanára

2015. augusztus 14. 15:21

2015. augusztus 13-án elhunyt Poszler György, Széchenyi-díjas irodalomtörténész, esztéta, az MTA rendes tagja, 1996-tól 1999-ig az MTA Nyelv- és Irodalomtudományi Osztályának elnökhelyettese, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusa és egykori rektorhelyettese, a Színház- és Filmművészeti Főiskola hajdani tanára - adta hírül a Magyar Tudományos Akadémia.

Ács János temetése

2015. augusztus 10. 13:18

A Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas színházrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori tanárának  temetése  augusztus 26-án szerdán, 11.15-kor lesz az Új Köztemető szóróparcellájában.

Színikritikusok Díja: Idén is a jelöltek között ifj. Vidnyánszky Attila

2015. augusztus 05. 12:15

A Színház- és Filmművészeti Egyetem idén végzett hallgatóját a legígéretesebb pályakezdők kategóriájában jelölték a kritikusok Mészáros Blanka és Kurta Niké mellett. 

Kis Hajni filmje Mexikóban versenyez!

2015. július 24. 12:25

Mexikó egyik kiemelkedő, nemzetközileg is jegyzett fesztiválján, Monterrey-ben versenyez Kis Hajni rövid dokumentumfilmje, a 2.em, mely egy idősek otthonában játszódó intim történet.

Kiemelt hír

Új felnőttképzések indulnak

A 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem 2015 októberében új felnőttképzési kurzusokat indít.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára