Nyitóoldal

Srác a kakasülőn - Huszti Péter könyvének bemutatója a Spinoza házban

2015. október 06. 11:44

Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész az SZFE egyetemi tanára, a Doktori Tanács vezetője. A Helikon Kiadó gondozásában a közelmúltban megjelent Srác a kakasülőn című könyvének bemutatóját október 15-én 19 órától tartják a Spinoza Házban. Az est háziasszonya Krizsó Szilvia.

Cím: VII. Dob utca 15.

Várunk mindenkit szeretettel!

Alszanak a halak? - az RS9 OFF fesztiválon

2015. október 05. 22:26

A független színházi fesztivált október 8. és 11. között rendezi meg az RS9 Színház. A közönség 18 versenyelőadást láthat a négy nap alatt, melyek egyike az Alszanak a halak?, Szilágyi Bálint, az SZFE IV. éves rendező szakos hallgatójának vizsgaelőadása.  A monodrámát Prohászka Fanni végzős színészhallgató adja elő. 

Orosz filmklasszikusok a terror árnyékában

2015. október 05. 14:02

Az Orosz Filmművészet Remekei című DVD bemutatójára október 13. kedd, 18.00 órától kerül sor az SZFE könyvtárának olvasótermében (Vas u. 2/C. II. emelet).

A gyűjtemény tartalmazza: a Kálvária, Jöjj és lásd, A félkegyelmű, Karamazov testvérek, Rettegett Iván c. filmeket.

Előadó: Mátyás Péter filmesztéta
Házigazda: Etalon Film Kiadó

Mindenkit szeretettel várunk!  

Képes összefoglaló az október 1-i Koncert - találkozóról

2015. október 05. 12:17

Az október 1-i Zene Világnapi koncert- találkozóról tett közzé képriportot a szinhaz.hu

 

http://www.szinhaz.hu/budapest/62196-150-muvesz-enekelt-a-150-eves-odry-szinpadon-fotok

150 művész ünnepelte a 150 éves SZFE-t a Zene Világnapján

2015. október 02. 08:50

Elképesztő hangulat a nézőtéren, a színpadon és a kulisszák mögött. Találkozások, emlékek, kacagások és könnycseppek. Bagó Gizella tanárnő hívására eljöttek az egyetem egykori növendékei, hogy egy közös koncerten együtt köszöntsék az ország legnagyobb múltú művészetoktatási intézményét. Ezen a délutánon az Ódry Színpad piciny színpadán soha nem látott, egyszeri és megismételhetetlen pillanatok szemtanúi lehettünk. 

Ízelítő az első beszámolókból:

 

 

 

Ma este 7-től a Toldi Moziban az ‪#‎szfe150 projekt

2015. szeptember 30. 10:08

A tavalyi sikeres debütálás után a Super Channel idén újra megrendezi a Budapest Design Film Fesztivált.A BDFF egy kortárs videó szemle, amely a kreatív szektor legizgalmasabb tartalmait dokumentáló filmeket mutatja be a divat, a formatervezés/termék design, az építészet, a media design, az urban/street/lifestyle, és a kreatív installációk területéről. Az idei válogatásban több mint 50 videó szerepel. Nagy öröm, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem  ‪#‎szfe150 projektje is meghívást kapott a fesztiválra. Szórád Máté, Damokos Attila és Nagy Marcell Kern Andrásról és Garas Dezsőről szóló videó werkfilmjét ma este 7 órától vetítik a Toldi Moziban,melyet egy  beszélgetés követ az alkotókkal arról, hogy mi is az szfe150. 

 

Interjú Szilágyi Fannival a film.hu-n

2015. szeptember 29. 21:52

Szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című rövidfilmjét, októberben pedig New York-ba is eljut az alkotás, a Hamptons Film Fest rövidfilmes programjában vetítik a filmet. Ennek apropóján a film.hu készített interjút az SZFE mesterszakos rendező hallgatójával.

A Saul fia operatőre, Erdély Mátyás kapta a legjobb operatőrnek járó Arany Kamera 300 díjat

2015. szeptember 29. 15:29

Nemes Jeles László Saul fia című filmjének fényképezéséért Erdély Mátyásnak ítélte a nemzetközi zsűri a fődíjat az operatőrök nemzetközi filmfesztiválján a macedón Bitolában. A Balkán első operatőrei, a Manaki testvérek emlékére alapított filmes seregszemlét szeptember 18-27. között idén 36. alkalommal rendezték meg.

délelőtt négy // Röhrig Géza estje

2015. szeptember 29. 13:43

délelőtt négy // Röhrig Géza estje

A Saul fia című film főszereplője, Röhrig Géza eredetileg költő, író, filmrendező és dramaturg, aki a nyolcvanas években underground budapesti zenész volt.1993-ban végzett filmrendezőként a Színház- és Filmművészeti egyetemen. 2000 óta New Yorkban él, különféle jesivákban tanult. Most jelenik meg Amerikában Dead Beard című regénye, tavasszal pedig a Magvetőnél a verseskötete.

Röhrig Gézával az SZFE tanára, Németh Gábor író beszélget.

Ingyenes jegyek a Toldi mozi pénztárában igényelhetők.

Békés András búcsúztatása

2015. szeptember 29. 11:55

A közelműltban elhunyt Békés András Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas rendező, érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös targa,a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori tanárának búcsúztatása 2015. október 6-án 11 órakor az Operaház előcsarnokában, 13.30-kor a Farkasréti temető művészparcellájában (25-ös parcella, I. szakasz, 1. sdr 5.6.) lesz.

 

Emlékét kegyelettel őrizzük.

Kiemelt hír

Új felnőttképzések indulnak

A 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem 2015 októberében új felnőttképzési kurzusokat indít.

» tovább
Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára